Skip to main content

Călătoria mea ca tânăr absolvent internațional Daikin Europe

Originară din Columbia, cu studii în inginerie mecanică, Juliana este o participantă actuală la Programul Internațional de Tineri Absolvenți Daikin Europe. Am vorbit cu Juliana pentru a afla mai multe despre experiența ei și despre modul în care i-a modelat cariera, plus să primim sfaturi pentru noii recruți care doresc să lucreze la Daikin!

Începe vânătoare de locuri de muncă

Una dintre cele mai dificile provocări cu care se va confrunta un absolvent este găsirea oportunității de muncă potrivite după universitate.

Deși am început căutarea unui loc de muncă în ultimele luni ale ultimului an de masterat, găsirea postului potrivit care se potrivea cu pregătirea mea educațională și interesele diverse s-a dovedit a fi foarte dificilă.

Atunci am descoperit Programul Internațional de Tineri Absolvenți Daikin Europe. Cu sediul în Belgia, programul mi-a atras atenția, deoarece oferă absolvenților recenți șansa de a dobândi experiență de lucru la sediul Daikin Europe și un birou afiliat pentru a se pregăti pentru un post permanent în companie.

Oportunitatea de a lucra în diferite departamente și țări a fost exact ceea ce căutam la un loc de muncă. După ce am văzut anunțul pe LinkedIn, am decis să risc și să-mi depun candidatura!

Obținerea interviului

După depunerea candidaturii online, am fost invitată la un scurt interviu și să susțin câteva teste de evaluare online. Două luni mai târziu, am ajuns la etapa finală a procesului de angajare: un interviu personal la sediul central Daikin Europe din Ostend, Belgia.

Deși aveam emoții, interviul final a ieșit mai bine decât mă așteptam și câteva săptămâni mai târziu, am primit acceptul final oficial în cadrul programului! Nu am putut să cred. Am avut o mare ocazie în fața mea și am fost gata să profit de ea.

Începe călătoria

Prima mea sarcină a fost ca analist de date în Centrul de Cercetări de Mediu din Bruxelles, Belgia. În acest timp, am avut șansa de a întâlni mai multe persoane din diferite țări și departamente, ceea ce a fost revelator din punct de vedere al culturii și mediului profesional.

Cu toate acestea, una dintre cele mai valoroase idei de bază a fost posibilitatea de a ajuta echipa cu mai multe proiecte importante. Chiar am propus o modalitate mai ușoară de a prelucra și analiza datele și de a ajuta la crearea unui instrument pe care departamentul îl folosește astăzi!

După acest modul, eram la a doua sarcină în zona de testare a Centrului de Dezvoltare EMEA (EDC) din Ostend, Belgia. Un departament fascinant și interesant, EDC este locul în care Daikin Europe testează și creează noi produse și concepte. Sarcina mea a fost să lucrez îndeaproape cu echipa de proiectare pentru a mă asigura că noile unități respectă reglementările actuale și standardele de înaltă calitate ale Daikin.

Revenind în prezent, mă pregătesc acum să trec la al treilea și ultimul meu modul. Pentru această sarcină, voi lucra ca un consultant în vânzări pentru Daikin Spain. Deși acest post va fi ceva complet nou și diferit de orice am făcut până acum, sunt gata să ies de zona mea de conform și să încerc ceva nou!

Ești gata să îți asumați provocarea?

Programul Internațional pentru Tineri Absolvenți Daikin Europe a fost cel mai potrivit pentru că include toate interesele mele diverse și pregătirea mea educațională. De asemenea, recomand acest program oricui este interesat de industria HVAR-R și să lucreze într-o societate internațională. Dacă ești acceptat în acest program, pregătește-te: această experiență te va forma ca persoană și te va sprijini în realizarea eforturilor viitoare.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe