Skip to main content

Echipa din spatele produselor noastre de încălzire

Poate că suntem cunoscuți ca lider mondial în domeniul aerului condiționat dar, în ultimii ani, ne-am întărit poziția de inovator pe piața sistemelor de încălzire. Dar în spatele fiecărei soluții inovatoare de încălzire pe care o creăm - există un inginer talentat. În această serie, tragem cortina și punem echipa noastră de dezvoltare a sistemelor de încălzire în centrul atenției. Descoperă-le poveștile, află despre cariera lor și modul în care activitatea acestora ne ajută să creăm o lume mai sănătoasă, mai durabilă și mai confortabilă.

bg-image

Fă cunoștință cu Rishi și Harsh

Ingineri de dezvoltare pentru sisteme de încălzire din cadrul Centrului de dezvoltare EMEA

„De la sesiuni intense de brainstorming până la trecerea cu bine peste curbele de învățare pentru a ajunge la acel moment eureka. Știm că am reușit atunci când am creat o unitate care echilibrează designul, eficiența și performanța.”

„Pompele de căldură trec dincolo de design și estetică.”

Rishi: „În prezent, lucrez la o pompă de căldură concepută pentru piețele scandinave și germane, pe care o numim „modelul de înaltă clasă.” Dar am aflat imediat că pompa de căldură de astăzi este mai mult decât un design excepțional; trebuie să fie eficientă din punct de vedere energetic și să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate și performanță.”

„Obiectivul principal al echipei noastre este de a prezenta un produs excepțional cu caracteristici remarcabile și de a oferi clienților un confort total.”

„Provocările mari aduc oportunități noi.”

Harsh: „Primul meu proiect a fost să dezvolt noua generație de pompe de căldură cu sursă subterană. Ca urmare a așteptărilor ridicate de pe piață, echipa noastră s-a confruntat cu diverse provocări tehnice pe care a trebui să le depășim respectând un program strict. În cele din urmă, am prezentat o unitate cu performanță ridicată sub toate aspectele, de care ne putem mândri cu toții.”

Rishi: „Realizarea obiectivului nostru pentru un proiect este cea mai mare provocare cu care ne confruntăm, dar asta face procesul de dezvoltare interesant. Se transformă într-o călătorie: De la sesiuni intense de brainstorming până la trecerea cu bine peste curbele de învățare pentru a ajunge la acel moment eureka. Știm că am reușit atunci când am creat o unitate care echilibrează designul, eficiența și performanța.”

„O echipă diversă cu un obiectiv comun”

Rishi: „Mă bucur că pot împărtăși aceste experiențe speciale de dezvoltare cu o echipă uimitoare de colegi. Lucrul cu o echipă atât de diversă vă permite să fiți deschis la idei noi. Diferitele perspective, experiențe și cunoștințe au devenit elementele de bază ale Centrului de dezvoltare EMEA (EDC).”

Saltul spre Belgia

Harsh: „Am studiat să devin inginer mecanic în India înainte de a mă muta în Belgia acum doi ani. Daikin Europe este primul meu loc de muncă.”

Rishi: „Acesta este primul meu loc de muncă. Mi-am început cariera ca stagiar la Daikin India în timp ce studiam să devin inginer mecanic. După stagiu, mi-am depus candidatura la Daikin Europe, am obținut postul și apoi m-am uitat în Belgia. Drumul de la Daikin India la Daikin Europe nu a fost decât un vis împlinit.”

Ce urmează?

Harsh: „Am fost desemnat lider pentru un alt proiect. Deși există o curbă de învățare abruptă, mă bucur de versatilitatea pe care acest rol o aduce activității mele.”

Rishi: „Promovarea de la stagiar la angajat internațional a fost o curbă de învățare masivă pentru mine, iar conceptul Daikin de formare la locul de muncă este ceva ce prețuiesc, deoarece îmi oferă nenumărate oportunități și provocări. Pentru a rezuma, a fost un drum de inovație, entuziasm și motivație.”

bg-image

Fă cunoștință cu Joris

Proiectant de sisteme de încălzire în cadrul Centrului de dezvoltare EMEA

„De la o vârstă fragedă am fost mereu interesat de mecanică. Părinții mei aveau un service auto, iar eu obișnuiam să lucrez la motoare. Dar am avut și o pasiune pentru design. Am vrut ceva care să îmbine aceste două interese, așa că am decis să urmez cursurile de electromecanică.”

Spune-ne despre cariera ta și ce te-a adus la Daikin Europe

„De la o vârstă fragedă am fost mereu interesat de mecanică. Părinții mei aveau un service auto, iar eu obișnuiam să lucrez la motoare. Dar am avut și o pasiune pentru design. Am vrut ceva care să îmbine aceste două interese, așa că am decis să urmez cursurile de electromecanică. M-am alăturat Daikin Europe în 1996; a fost primul meu loc de muncă și am semnat contractul chiar înainte de a absolvi. Mi-am început cariera în departamentul de aer condiționat și VRV înainte de a mă transfera la încălzire.”

Ce presupune rolul tău?

„Rolul meu este să mă concentrez pe partea structurală a unei unități, în special pe carcasa acesteia. Lucrez cu părți externe pentru a crea designul propriu-zis și, de acolo, caut să văd cum putem adapta designul la unitate. Apoi, lucrez cu o echipă pentru a testa prototipul pentru a verifica dacă carcasa ajută unitatea să îndeplinească cele mai noi reglementări privind zgomotul și standardele de înaltă performanță ale Daikin.”

Care sunt câteva dintre unitățile de încălzire la care ai lucrat?

„Am lucrat recent la o carcasă pentru pompa de căldură geotermală, iar acum lucrez la o carcasă pentru un nou sistem monobloc.”

Care sunt cele mai mari provocări la crearea acestor unități?

„Îmi petrec cea mai mare parte a zilei în camera de sunet, unde testez unitățile pentru a vedea dacă respectă cele mai recente reglementări privind nivelul zgomotului. Pe una dintre unitățile noastre am ajuns să o amplasăm într-o cutie metalică etanșă în interiorul carcasei. A fost mișcarea corectă, deoarece, după mai multe teste, am reușit să obținem zgomotul din timpul funcționării redus pe care ni l-am dorit.

Care este proiectul de care ești cel mai mândru?

„Am ajutat la crearea noului design al gamei Daikin Altherma 3, care a ajuns să câștige două mari premii de design. Cel mai important lucru pentru mine este feedbackul de la instalatorii de pe teren și am auzit că sunt mulțumiți de Daikin Altherma 3. Aceasta este o veste minunată, pentru că, dacă le place să lucreze cu această gamă, este cu atât mai probabil să o recomande și să o vândă.”

Când nu sunt la serviciu, îmi place să...

urmăresc echipa mea preferată de fotbal (Club Brugge), să lucrez în grădină sau să-mi petrec timpul cu cele două fiice ale mele.”

bg-image

Fă cunoștință cu Kobe

Inginer de dezvoltare pentru sisteme de încălzire din cadrul Centrului de dezvoltare EMEA

„Am absolvit un masterat în electromagnetică și căutam un loc de muncă în dezvoltarea produselor. Am început mai întâi cu software-ul de testare, apoi m-am mutat la echipa de soluții de încălzire pentru a dezvolta pompe de căldură. Acum scriu specificații software pentru unitățile interioare.”

Spune-ne despre cariera ta și ce te-a adus la Daikin Europe

„Cariera mea la Daikin Europe a început acum cinci ani. Am absolvit un masterat în electromagnetică și căutam un loc de muncă în dezvoltarea produselor. Am început mai întâi cu software-ul de testare, apoi m-am mutat la echipa de soluții de încălzire pentru a dezvolta pompe de căldură. Acum scriu specificații software pentru unitățile interioare. Nu m-am așteptat niciodată să ajung în acest rol, dar îmi place să fiu expert în acest domeniu (și să am colegi care mă văd la fel!).”

Ce presupune rolul tău?

„Principala mea preocupare este scrierea de software pentru unitățile interioare, cum ar fi pompele de căldură cu injecție de gaz și pentru Uniunea Europeană. Sarcina mea este să creez conexiunea între o unitate interioară și o telecomandă. Pentru a face acest lucru, colaborez frecvent cu biroul nostru afiliat din Gent și cu furnizorul de software pentru a anticipa potențialele probleme și pentru a efectua teste de urmărire. De asemenea, lucrez cu echipa de vânzări pentru a obține feedback în timp real de la clienți și pentru a aplica aceste modificări software-ului nostru.”

Care sunt câteva dintre unitățile de încălzire la care ai lucrat?

„Am lucrat la Daikin Altherma, pompa de căldură cu injecție de gaz și pentru Uniunea Europeană.”

Care sunt cele mai mari provocări la crearea acestor unități?

„Principala provocare este să ne asigurăm că efectuăm suficiente teste înainte de lansarea produsului pentru a detecta în prealabil orice problemă. Dacă facem acest lucru, trebuie să găsim o modalitate de a le remedia fie în software, fie în specificații.”

„Aceasta este o provocare cu care ne-am confruntat atunci când am creat unitatea cu injecție de gaz. După efectuarea mai multor teste, a fost clar că trebuie să adaptăm întregul software deoarece a fost primul model hidro split. Acesta este motivul pentru care testarea este atât de necesară: procesul se asigură că putem garanta că unitatea și telecomanda funcționează perfect împreună.”

Care este proiectul de care ești cel mai mândru?

„Sunt cel mai mândru de noua Daikin Altherma și de noua telecomandă. Acest produs Daikin Altherma a reprezentat fundamentul pentru viitoarele noastre produse de încălzire și am fost responsabil de dezvoltarea conexiunii dintre telecomandă și unitate. Pentru că era un sistem nou, am avut ocazia să oferim telecomenzii o actualizare completă cu un design, caracteristici și ajustări software noi.”

Când nu sunt la serviciu, îmi place să...

cânt la chitara electrică în trupa mea de rock sau să joc în turneul de fotbal cu colegii din Daikin.”

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe