Skip to main content

Modul în care pompele de căldură reprezintă soluția pentru a atinge obiectivele climatice ale Green Deal UE

Europa își dorește sa ajunga, pâna în anul 2050, primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume. Pompele de căldură reprezintă cheia spre decarbonizarea Europei, alături de odezvoltare economică sustenabilă.

Pompele de caldura reprezintă o tehnologie de încalzire cu emisii reduse de carbon.

Pompele de căldură sunt esențiale pentru a permite echilibrarea rețelei electrice.

De ce pompe de caldura?

Pompele de încalzire sunt o tehnologie dovedită care pot fi utilizate indiferent de circumstanțe: de la proiecte de renovare la locuințe noi, de la locuințe micii la clădiri comerciale.

Pompele de caldură utilizeazăcsurse regenerabile precum aerul, apa sau stratul subteran,disponibile în mod abundent.

Pompele de căldură vor mări treptat utilizarea energiei regenerabile, fiind pe cale de a deveni, în totalitate, o soluție pentru emisii neutre de carbon.

Locuințele europene sunt responsabile pentru 36% din totalul emisiilor de CO2. Potențialul decarbonizării cu ajutorul pompelor de căldură este imens!

Pompele de căldură stimulează dezvoltarea economica a UE

În ansamblul său, industria pompelor de căldură numără 225.000 de angajați în Europa. Daikin deține 14 fabrici, dintre care 5 produc pompe de căldură sau componente conexe. În cadrul Centrului de Dezvoltare în Europa (EDC), o echipă de 130 de ingineri dezvoltă noi produse de încălzire.

Gata cu subvențiile bazate pe carbon

Responsabilii politici ai statelor membre UE pot acționa pe 2 niveluri pentru a realiza decarbonizarea.

1 Trebuie eliminate cele mai poulante sisteme de încălzire

2 Discrepanța dintre prețurile pentru energia electrică și gaz este prea mare. Costul energiei ar trebui să reflecte mai mult intensitatea emisiilor de carbon.

O pompă de căldură în fiecare locuință europeană

Consumatorii care doresc să își schimbe sistemele cu combustibil fosil trebuie motivați să acorde o mai mare atenție pompelor de căldură:

1. Industria inovează continuu pentru a stârni interesul pentru pompele de căldură, printr-o combinație de funcții, preț și design.

2. Stimulentele oferite de autorități pot accelera tranziția spre încalzirea cu emisii neutre de carbon.

3. Daikin lucrează zilnic la crearea unei baze de instalatori bine instruiți și monitorizare lipsită de griji pentru consumator.

Funcționează!

Astazi, pompele de căldură sunt standardul de încălzire în locuințele suedeze. În perioada 1990-2018, acestea au redus cu 33,7% totalul emisiilor de gaze cu efect de seră. Alte țări europene încep sa urmeze exemplul Suediei: Franța, Germania, Italia și Țările de Jos au inițiat promovări similare pentru pompele de căldură ți programele de înlocuire a centralelor termice.

Împreună pentru un viitor sustenabil

Putem ajuta la decarbonizarea Europei și să atingem obiectivul îndrăzneț al Green Deal. Ai vazut deja ceea ce pot face pompele de căldură pentru tine și pentru un viitor durabil? Citește mai multe pe blogul nostru.

 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe