Skip to main content

Ghid pentru pompele de căldură

De ce este pompa de căldură cea mai inteligentă și eficientă tehnologie de încălzire la ora actuală?

Cel mai inteligent mod de încălzire? Economic și ecologic? Pe termen lung și versatil? Există un singur răspuns: pompa de căldură.

Uită de sistemele convenționale de încălzire! Există un mod mai bun de a-ți încălzi locuința care să îți aducă o serie de beneficii, precum o rată de eficiență ridicată, un nivel remarcabil de confort și, în plus, o investiție verde! 

Pompele de căldură sunt folosite de zeci de ani și, ținând cont de eficiența lor, acest lucru nu este deloc surprinzător. Pompa de căldură este un sistem electric care extrage energia dintr-un loc și o transferă în altul în cel mai eficient și sustenabil mod. 

De exemplu, pompa de căldură Daikin Altherma extrage căldura din exterior și o folosește pentru a oferi căldură și apă caldă menajeră, în timp ce procesul invers presupune atragerea căldurii din interior pentru a răci eficient casa. Pompa de căldură colectează pană la 75% din energia utilizată din aer și restul din electricitate. Și, pentru că este alimentată în mare parte de energie regenerabilă, o pompă de căldură este cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor și cea mai prietenoasă soluție cu mediul existentă la ora actuală.   

Principiul încălzirii cu pompa de căldură este foarte simplu și se bazează pe cea de-a doua lege a termodinamici conform căreia: căldura nu poate fi transferată spontan dintr-o locație rece în una caldă, pentru a se întâmpla acest lucru este necesară energie suplimentară.

În pompele de căldură, această energia suplimentară este introdusă de un compresor și transferată de o substanță numită refrigerant, care trece printr-un ciclu de evaporare și condensare. Majoritatea transferurilor de căldură se produc în momentul în care agentul frigorific își schimbă starea sa din lichid în gaz și invers.

Există patru componente estențiale ale unei pompe de căldură. Trei sunt localizate în unitatea exterioară- evaporatorul, compresorul și valva de expansiune. Al patrulea element este condensatorul, care este localizat în unitatea interioară. Circulând între unitatea de exterior și cea de interior, agentul frigorific transferă căldura prin procesul de evaporare și condensare.

Datorită Bluevolution, sistemul Daikin Altherma 3 este eficient fără să afecteze mediul

Sistemul Altherma 3 de la Daikin, de exemplu, funcționează cu Bluevolution-cea mai inovatoare tehnologie care utilizează agentul frigorific R-32, care face ca acest sistem să fie eficient și să aibă un impact scăzut asupra mediului. Pentru că nu se ard petrol și gaze naturale, consumul de energie neregenerabilă este redus la minimum. 

Există preconcepția potrivit căreia pompele de căldură oferă doar agent termic. De fapt, ciclul de funcționare al pompei de căldură este reversibil și acestea pot oferi controlul climatic complet de-a lungul anului-căldură în timpul iernii și răcire în timpul verii. 

Încălzire eficientă și apă menajeră chiar și la -28°C

Pentru că aerul din exterior și de la sol conține mereu căldură, o pompă de căldură poate să încălzească și în cele mai reci condiții. Sistemul Altherma 3 de la Daikin, de exemplu, oferă căldură eficientă și apă caldă chiar și atunci când temperatura de afară este sub -28 de grade. 

Cu o experiență de peste 95 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea să inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate.

Așadar, indiferent dacă alegeți un sistem aer-apă, sol-apă sau un sistem hibrid, o pompă de căldură este cea mai inteligentă tehnologie de încălzire, furnizând cel mai avantajos mix între eficiență ridicată, cele mai mici costuri de funcționare, confort unic și durabilitate.

 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe