Skip to main content

Ghid pentru o casă sănătoasă în timpul iernii

Contrar aparențelor, aerul rece din timpul iernii are un nivel scăzut de umiditate. Astfel, cu cât este mai frig afară, cu atât aerul din interior devine mai uscat. În plus, procesul de încălzire scade și mai mult umiditatea, fapt ce reprezintă o provocare pentru sănătate. Circulația insuficientă, calitatea scăzută a aerului și supraîncălzirea favorizează apariția infecțiilor, gripei, iritațiilor și a răcelilor.

Specialiștii Daikin, recomandă câteva reguli simple care contribuie la îmbunătățirea calității aerului din interiorul casei:

1. Lasă aerul să circule

Aeriseşte încăperile, pentru a permite schimbul de aer dintre interior şi exterior. Din cauza faptului că marea majoritate a locuinţelor nu sunt echipate cu sisteme de ventilare şi recuperare a căldurii, este necesar ca pe timpul anotimpului rece să se aerisească timp de 10-15 minute în fiecare cameră. 

2. Fii atent la întreținerea sistemelor de încălzire

Ai grijă de sistemele de încălzire! Acestea trebuie verificate și întreținute de către experți o dată pe an, iar schimbarea filtrelor de aer este recomandată cel puțin o dată la trei ani. Astfel, vei asigura un aer proaspăt în interiorul casei tale şi vei reduce costurilor de energie.

În ceea ce priveşte unitatea exteriorară,aceasta trebuie să fie montată la o înălţime de minim 35-40 cm faţă de sol pentru a preveni eventuale deformări mecanice ale carcasei. Trebuie să ai grijă ca scurgerea condensului din partea inferiorară a carcasei să se realizeze eficient. Dacă ninge, este nevoie să deszăpezeşti spaţiul din jurul unităţii, astfel încăt circuitul de aer să fie realizat în mod eficient, evitând formarea unui bloc de gheaţă.

3. Controlează umiditatea

Păstrează un nivel optim de umiditate în interiorul casei, între 40-55%. Un aer prea uscat oferă o senzație de frig, ceea ce te poate determina să dai drumul la încălzire în mod inutil. Cu Daikin Ururu Sarara poți regla extrem de ușor umiditatea dintr-o încăpere. Ururu, sistemul inteligent de umidificare, extrage cantitatea potrivită de umiditate din aerul exterior pentru a preveni aerul uscat din interior. Funcția de dezumidificare Sarara elimină umezeală în exces din încăperi, menținând o temperatură uniformă.

4. Setează o temperatură optimă și constantă

În timpul iernii este recomandată o temperatură cuprinsă între 20 și 22 de grade Celsius. Noaptea poți să reduci temperatura cu câteva grade. Dacă în casă este mai cald, organismul va suferi un șoc termic atunci când va întâlni frigul de afară, iar șansele să răcești sunt mari. De asemenea, dacă temperatura din interior scade sub 20 grade apare disconfortul fizic și există riscul apariției gripei sau răcelii.

Este important să ţii cont de aceste recomandări, deoarece o temperatură optimă în interior înseamnă o atmosferă confortabilă, dar mai ales un aer sănătos. 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe