Skip to main content

Cum asiguri calitatea aerului și confortul termic într-un centru comercial?

climatizare daikin spatiu comercial


Centrele comerciale au devenit de ceva vreme parte din viața fiecăruia dintre noi, iar marii retaileri și-au dat deja seama că satisfacția clienților nu ține doar de calitatea produselor, ci și de experiența de cumpărare în sine. Dat fiind acest fapt, în cazul în care administrezi un centru comercial, probabil te întrebi care este primul pas pe care-l poți întreprinde pentru a te asigura că din ce în ce mai mulți clienți îți trec pragul.

 

Răspunsul este simplu: asigură-te că aceștia se vor bucura de confort termic și de o calitate bună a aerului.

 

Tu când te-ai întrebat ultima dată dacă respiri un aer sănătos  sau care este temperatura ideală în interior? Calitatea aerului în orașele din România și implicit în locuință sau în magazin este un subiect care ar trebuie să ne preocupe pe toți.

 

Cum măsori calitatea aerului interior și confortul termic?

Faptul că poluarea aerului ne afectează calitatea vieții nu mai este o noutate, dar adevărul este că există metode și aplicații care pot crește calitatea aerului de la interior, pot asigura confort termic și pot crește calitatea aerului, totodată.  Însă, din păcate, statisticile indică faptul că acestea nu reprezintă un concept popular, în acest moment.

 

Valorile necesare pentru asigurarea calității aerului

Cei mai importanți factori care vor influența calitatea aerului de la interior sunt temperatura, umiditatea și conținutul de CO2 prezent în aer. Prin temperatură ne referim la temperatura aerului din jur, fără a pune la socoteală influența radiației termice. Umiditatea face referire la conținutul de umezeală din aer. Legat de concentrația de dioxid de carbon, lucrurile sunt și mai simple: cu cât aceasta este mai ridicată, cu atât persoanele din mediul respectiv vor avea probleme mai mari de concentrare, oboseală sau se pot confrunta cu diverse boli. Și nu doar clienții centrelor comerciale vor fi afectați, temperatura aerului interior influențând, evident, și sănătatea și productivitatea angajaților, care pretrec și mai mult timp în spațiul respectiv.

 

Pentru a evita nemulțumirile se recomandă măsurarea temperaturii și umidității ambientale, dar și a nivelului de CO2. Nivelurile acceptabile sunt:

 

●       Temperaturi cuprinse între 22 și 24 de grade celsius;

●       O umiditate a aerului ambiental cuprinsă între 40 și 60%;

●       O concentrație de dioxid de carbon ce nu depășește 1000 ppm. Trebuie să se respecte o rată de schimb a aerului de minimum 50 m³/h pentru fiecare persoană dintr-o incintă.

 

Pentru asigurarea calității aerului la domiciliu, se recomandă purificatoarele de aer.

 

Obținerea confortului termic

Ce este confortul termic și cum se obține el? Așa cum menționam și mai sus, corpul uman este sensibil și nu va funcționa la capacitate maximă dacă nu este confortabil din punct de vedere termic. Echilibrul termic va fi afectat de factori precum activitatea fizică și îmbrăcămintea, dar și de aspecte precum temperatura aerului, temperatura radiantă, umiditatea și viteza aerului. Practic, confortul termic se înregistrează atunci când persoanele percep toți parametrii ambientali drept plăcuți.

 

Așadar, confortul termic în clădiri va depinde de diverse sisteme de ventilație care să mențină valorile menționate mai sus, în parametri acceptabili. Din fericire există mai multe soluții, în funcție de context.

 

Care sunt soluțiile pe care le poți folosi pentru a crește calitatea aerului și confortul termic într-un centru comercial?

aer conditionat comercial tip caseta de tavan daikin

 

La Daikin înțelegem faptul că afacerile sunt complexe și diferite și astfel necesită soluții complete, adaptate, care să se muleze pe specificul fiecărei operațiuni. Astfel, se asigură nu doar confortul clienților și al angajaților, ci se păstrează și prospețimea alimentelor, produselor sau soluțiilor comercializate.  

 

Așadar, iată ce soluții complete de control al climatului îți punem la dispoziție:

 

Sky Air

Este eficientă din punct de vedere energetic pentru spaţiile comerciale de dimensiuni mici şi mijlocii. Acestea beneficiază de eficienţă sezonieră clasa A++, atât pentru încălzire cât şi pentru răcire și în același timp reduce semnificativ consumul de energie cu ajutorul tehnologiilor inovatoare. Spre exemplu, datorită tehnologiei Bluevolution, Sky Air are, de asemenea, cea mai mică amprentă de carbon.

 

Sistemul este proiectat pentru a oferi confort. Mai exact, senzorii de pardoseală şi de prezenţă direcţionează aerul departe de tine, pentru a crea un flux perfect de aer. Proiectată cu tehnologie inovatoare (whisper quiet tehnology), unitatea Sky Air are o funcţionare atât de silenţioasă, încât vei uita de existenţa sa. Tehnologia poate fi personalizată pentru orice aplicaţie comercială de dimensiuni mici sau mijlocii, unitatea fiind de tip casetă.

 

VRV

VRV este o soluție patentată de Daikin, o tehnologie care reduce consumul de energie prin optimizarea performanţei sezoniere cu ajutorul unităţilor interioare şi exterioare eficiente, tehnologiilor inovatoare şi sistemelor de control inteligente de gestionare a energiei. Aceasta reutilizează agenții frigorifici și astfel evitați anual producerea a peste 150.000 kg de gaz nou.

 

În plus, comanda multizonală face posibilă gestionarea cu precizie a climatului diferitelor etaje şi camere. Senzorii inteligenţi de pardoseală şi de prezenţă direcţionează aerul la distanţă de persoanele detectate în cameră, pentru a crea un flux perfect de aer, în timp ce tehnologia temperaturii variabile a agentului frigorific previne curenţii reci de aer. Proiectat cu tehnologie silenţioasă, VRV funcţionează atât de silenţios, încât vei uita de existenţa sa. Oferta Daikin acoperă atât sisteme de încălzire şi de climatizare eficiente energetic, cât și ventilaţie şi sisteme de management al clădirilor.

 

Ventilație și tratarea aerului

De la sisteme mici de recuperare a căldurii până la centrale de tratare a aerului, de mari dimensiuni, Daikin oferă o varietate de soluţii de ventilaţie care asigură un mediu proaspăt, sănătos şi confortabil în spaţiile rezidenţiale, comerciale şi industriale.

Toate unităţile noastre de ventilaţie asigură recuperarea căldurii, aceasta fiind o caracteristică standard şi care poate recupera până la 81% din căldura evacuată. Oferim o gamă complexă de soluţii pentru aproape orice fel de aplicaţie, de la 150 m3/h până la 140.000 m3/h.

 

Refrigerare

Unităţile de refrigerare Daikin au fost concepute pentru a oferi fiabilitate şi eficienţă energetică tuturor tipurilor de aplicaţii comerciale de dimensiuni mici şi mari. Tehnologiile de recuperare a căldurii şi Inverter, reduc semnificativ costurile cu energia. Considerate ca fiind cele mai bune soluţii din clasa lor pentru refrigerare comercială, unităţile de refrigerare Daikin sunt cu până la 50% mai eficiente din punct de vedere energetic decât alte unităţi. Această eficienţă energetică se reflectă într-o rentabilitate ridicată a investiţiei tale.

Datorită designului compact reduci suprafaţa ocupată de instalaţia exterioară cu până la 60%, prin integrarea tuturor componentelor de refrigerare şi aer condiţionat într-o singură unitate de condensare compactă. Capabile să ofere o gamă largă de temperaturi, de la cele de refrigerare de  10 °C -20 °C, până la temperaturi de congelare, de -20 °C-45 °C, soluţiile de refrigerare sunt ideale pentru o diversitate de aplicaţii de refrigerare.

 

Sisteme de control 

Cu ajutorul sistemelor de control inteligente vei putea monitoriza consumul de energie, dar și costurile de funcționare. Fii cu un pas înainte! Cu Daikin ai acces la mai multe opțiuni. De exemplu:

 

●       Control multilocație;

●       Sistem de management al clădirii;

●       Sistem de control individual;

●       Sisteme de control în cloud;

 

Integrează unităţile Daikin cu o varietate de interfeţe de management al clădirii. Cu ajutorul protocoalelor interfeței de control, vei putea controla climatizarea, confortul şi echipamentele de la terţi, precum iluminatul, ascensoarele, sistemele de securitate şi altele, totul prin intermediul unui singur sistem.

 

Perdelele de aer Biddle 

Acestea diminuează pierderile de căldură de la nivelul uşilor şi stabilizează climatul interior prin combinarea sistemului de aer condiţionat Daikin cu o perdea de aer Biddle, uşor de instalat şi cu eficienţă energetică.

Investiţia iniţială în perdeaua de aer Biddle se recuperează în mai puțin de 18 luni dacă este conectată la un aparat de aer condiţionat Daikin. Integrarea se realizează uşor şi nu presupune costuri suplimentare de instalare, cum se întâmplă în cazul sistemelor suplimentare de alimentare cu apă, sistemelor de conducte sau centralelor termice. Având în vedere că sunt cu 72% mai eficiente decât modelele electrice standard, investiţia într-o perdea de aer Biddle va reduce semnificativ consumul de energie şi costurile de funcţionare, precum şi pierderile de căldură, cu 80-85%. Ai la dispoziție mai multe modele: cel cu prindere liberă, casetă sau încastrat.

 

Alege varianta care se potrivește afacerii tale iar clienții îți vor fi recunoscători!

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe