Skip to main content

Cinci lecții pe care le-am învățat ca tânăr absolvent internațional

Pentru Michael și Sihan, angajați actuali ai Daikin Europe, Programul Internațional pentru Tinerii Absolvenți a fost mai mult decât o piatră de temelie pentru a-și lansa cariera. A fost o oportunitate de a câștiga expunere în domeniu și de a câștiga experiență valoroasă pentru dezvoltarea lor profesională.

I-am rugat pe Michael și Sihan să ne împărtășească primele 5 lecții pe care le-au învățat în perioada de timp petrecută în cadrul programului și sfaturile lor pentru viitorii recruți!

Fiți cu mintea deschisă

Fiți cu mintea deschisă

Sihan: Unul dintre avantajele programului este că aveți posibilitatea de a lucra în diferite departamente la Daikin Europe. Este important să fiți cu mintea deschisă pentru că, în cele din urmă, dacă ajungeți să cunoașteți detaliile fiecărui departament, veți învăța mai multe despre societate și despre cum să colaborați cu alte echipe.

Michael: Să fiți cu mintea deschisă este esențial și pentru rezolvarea problemelor. Când am început programul, foloseam adesea propriile idei pentru a aborda o problemă direct. Dar mi-am dat seama imediat că era doar o viziune îngustă. Am învățat că atunci când primesc sfaturi de la colegi, pot obține o perspectivă corectă pentru a reveni și a propune o soluție și mai bună.

O mentalitate globală

Sihan: Daikin Europe este un grup foarte internațional. Cu șapte fabrici și douăzeci de divizii de vânzări răspândite în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, există șanse mari să aveți ocazia de a lucra cu colegii și echipele din afara sediului central.

Michael: Dacă priviți un produs Daikin din punct de vedere global, acest lucru vă va pregăti, de asemenea, să gândiți strategic. De exemplu, strategiile pe care le planificați sau le propuneți colegilor ar putea influența societatea nu doar în regiunea dvs., ci și în întreaga lume. Lucrul cu colegi de diferite naționalități și culturi vă va pregăti să lucrați într-o organizație internațională.

O mentalitate globală
Construiți-vă rețeaua

Construiți-vă rețeaua

Michael:Construirea unei rețele este esențială. Trebuie să fiți un om de echipă și să fiți deschis la a învăța de la colegii cu mai multă experiență. Prin construirea unei rețele interne din diferite departamente, veți găsi persoanele potrivite cu care să colaborați pentru proiecte viitoare.

Sihan: Relaționarea este unul dintre cele mai esențiale lucruri pentru a vă pune pe drumul cel bun pentru succes. Relaționarea internă vă poate accelera eficiența și calitatea muncii, în timp ce relaționarea externă (construirea de conexiuni cu furnizorii, dealerii și distribuitorii) vă poate ajuta să vă extindeți oportunitățile de afaceri.

Provocați gândirea convențională

Michael: În timpul stagiului, vă puteți confrunta cu multe provocări pentru care nu sunteți pregătiți. Nu vă fie teamă de aceste provocări. În schimb, vedeți-le ca pe o oportunitate de a depăși limitele zonei dvs. de confort. Analizați problema, începeți discuțiile cu ceilalți și folosiți-vă imaginația. Ultimul punct este unul pe care vreau să-l subliniez cel mai mult, pentru că propunerea unei soluții standard este ușoară. Atunci când îndrăzniți să aveți vise mari, puteți oferi mai multă valoare unei societății și să creați efecte de durată.

Sihan: Indiferent dacă este vorba de vânzări sau producție, Daikin Europe are nevoie ca dvs. să aveți o minte dinamică și o viziune pe termen lung. Din experiența mea în Centrul European de Achiziții (EPC), am învățat că gândirea în afara tiparelor este esențială pentru a găsi soluția potrivită pentru fiecare fabrică Daikin. Aceste tipuri de sarcini vă pot provoca să gândiți diferit pentru a elabora strategii inteligente.

Nu vă fie teamă să greșiți

Sihan: Fiți încrezător, nu toată lumea este perfectă. Când începeți stagiul, nimeni nu se așteaptă să știți totul despre fiecare produs pentru fiecare departament. De asemenea, punerea întrebărilor este un prim pas esențial pentru a începe învățarea. Când am lucrat la Daikin Applied, nu știam absolut nimic despre răcitoare, dar am învățat repede pentru că am îndrăznit să pun întrebări și să învăț din greșeli. A fost o lecție excelentă, pentru că acum sunt încrezător în cunoștințele mele despre aceste produse atunci când vorbesc cu furnizorii și profesioniștii.

Michael: În cariera dvs., trebuie să vă priviți greșelile ca parte a dezvoltării profesionale. În prima parte a stagiului, îmi amintesc că am făcut o greșeală într-un calcul și îmi era foarte frică de repercusiuni. Am gestionat soluția comunicând părților relevante ceea ce s-a întâmplat și am lucrat cu ele pentru a rezolva problema. În final, nimeni nu a fost supărat, nimeni nu a fost rănit și lumea nu s-a oprit. Sfatul meu: Nu vă fie teamă să vă recunoașteți greșelile; vorbiți deschis cu colegii și folosiți acest lucru ca experiență de învățare.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe