Skip to main content

26 iunie, Ziua Mondială a Refrigerării. De ce e importantă răcirea aerului?

Pentru retaileri alimentari, restaurante, hoteluri, depozite frigorifice sau fabrici de prelucrare a alimentelor, standardele de  înaltă calitate și controlul precis al climatului sunt factori cheie pentru succes. Cu un portofoliu larg de produse de răcire și refrigerare, Daikin Central Europe oferă soluții personalizate pentru nevoile fiecărui client comercial în 16 țări din Europa Centrală și de Est.

Clădirile generează astăzi aproape 40% din emisiile anuale globale de CO2. Alegerea unor tehnologii de refrigerare și răcire eficiente din punct de vedere energetic poate reduce semnificativ emisiile clădirilor comerciale și poate avea un impact pozitiv asupra economisirii resurselor limitate. Ziua de 26 iunie, declarată Ziua Mondială a Refrigerării, este  sărbătorită anual în întreaga lume tocmai cu scopul de a crește gradul de conștientizare a modului în care tehnologia de răcire, aerul condiționat și pompele de căldură (RACHP – Refrigeration, Air Conditioning, Heat Pumps) îmbunătățesc viața modernă și contribuie semnificativ la sănătatea şi bunăstarea oamenilor.

„Din rolul de lider în industria HVAC-R2, Daikin contribuie la confortul și calitatea ridicată a vieții, la infrastructuri fiabile, la securitatea alimentară și la creșterea economică într-o mare varietate de industrii. 26 iunie, Ziua Mondială a Refrigerării, este o ocazie perfectă pentru a sublinia importanța soluțiilor de răcire și refrigerare durabile și pentru a crește gradul de conștientizare al dezvoltatorilor imobiliari, investitorilor și oricaror părți interesate cu privire la modul în care industria HVAC-R poate combina cerințele tot mai mari de confort, funcționalitate și reducere a emisiilor de CO2. Amploarea portofoliului de echipamente HVAC-R și tehnologiile noastre  inovatoare permit integrarea unei serii de sisteme într-o singură soluție de climatizare, oferind astfel economii de energie excepționale, ne transformă într-un excelent partener de afaceri", spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Proiecte de referință precum complexul hotelier de lux Reina del Mar de pe coasta bulgară a Mării Negre, retailerul alimentar Eko Market din Sofia sau lanțul de magazine Terno din Slovacia reprezintă cele mai bune exemple pentru oferta personalizată de astfel de soluții Daikin în întreaga regiune. De altfel, Daikin, precum și membrii săi de grup Tewis și AHT sunt sponsori ai Zilei Mondiale a Refrigerării în 2022.

Răcirea contează în resorturile de lux din Bulgaria

Grupul hotelier bulgar HVD a căutat o soluție de climatizare completă pentru primul său complex de lux de pe plajă, Hotelul Reina del Mar, situat pe coasta Mării Negre. Daikin Bulgaria a proiectat și implementat sistemul HVAC-R, împreună cu partenerul local Daikin MMC, pentru a satisface toate nevoile actuale ale clienților și, de asemenea, pentru a se adapta la planurile de extindere viitoare cu soluții avansate de control al climei.

Hotelul Reina del Mar oferă o gamă variată de unități de cazare, cu 557 de camere, de la camere duble și de familie la apartamente, plus 100 de vile independente. Fiind un hotel de top din stațiune, complexul operează facilități de agrement extinse, inclusiv spații pentru conferințe și evenimente, baruri și restaurante, o sală de gimnastică și un centru de  wellness și spa.

Soluția Daikin HVAC-R combină sistemele VRV cu sistemele Mini-VRV pentru a furniza aer condiționat și încălzire, conectate la unități de tratare a aerului care furnizează aer proaspăt și unități de refrigerare dedicate. Această abordare multifațetată a proiectării sistemelor este potrivită pentru activități diverse, oferind un control precis al temperaturii zonale în întreaga clădire pentru a crea un mediu plăcut, răspunzând în același timp și nevoilor funcționale specifice.

Răcirea contează pentru o infrastructură performantă în retailul alimentar din Bulgaria

Într-un supermarket din Sofia (Bulgaria), sistemele Daikin asigură controlul „invizibil" al climei și al temperaturii. CBA a căutat o soluție de refrigerare și climatizare care să utilizeze tehnologii „verzi" pentru un nou magazin alimentar de 580 de metri pătrați. Sistemele ZEAS și Conveni-Pack de la Daikin, împreună cu echipamentele de congelare și de depozitare frigorifică ale unor terți, au oferit o abordare integrată pentru a răspunde nevoilor de refrigerare, încălzire și răcire durabile.

CBA Eko Market face parte dintr-un ansamblu cu destinație mixtă care combină utilizarea rezidențială și comercială. Pe lângă eficiența energetică, controlul zgomotului și aspectul au fost factori esențiali în alegerea echipamentelor HVAC-R. Unitățile exterioare au fost amplasate discret în spatele unor ecrane, lângă intrarea în clădirea rezidențială, ceea ce a permis evitarea unor lucrări de reconstrucție costisitoare. Nivelurile scăzute de zgomot și setările de noapte pentru viteze reduse ale ventilatorului minimizează deranjul.

Soluțiile de dulapuri plug-in de la AHT, parte din grupul Daikin, conectate la sistemul ZEAS, oferă capacitatea intensivă necesară pentru zonele de expunere, congelare și depozitare la rece. Prin reducerea capacității și a numărului de unități exterioare necesare, unitățile AHT au contribuit, de asemenea, la minimizarea costurilor de echipament și de instalare pentru CBA.

Răcirea contează pentru optimizarea energetică a lanțului de magazine alimentare din Slovacia

Din 2019, Daikin Slovakia a realizat 13 proiecte de soluții la cheie pentru retailerul alimentar Terno. Daikin a proiectat și implementat soluții HVAC și de refrigerare personalizate din portofoliul larg al companiei, fabricate de Daikin sau de membrii grupului său, cum ar fi ZEAS, JEH, Sky Air, Sensira, AHT Coolbox și AHT Rio. Deoarece magazinele Terno sunt situate în principal în zone rezidențiale, Daikin ZEAS a fost cea mai bună alegere datorită performanțelor remarcabile ale unităților în ceea ce privește emisiile de zgomot reduse.

„Cu noua abordare pentru soluții complete, ne concentrăm pe soluții HVAC-R integrate care susțin obiectivele de sustenabilitate ale clienților noștri. Una dintre modalitățile de realizare a acestui obiectiv este să optăm pentru alternative la încălzirea cu gaz, de exemplu prin sistemele Daikin Conveni-Pack sau AHT waterloop cu recuperare de căldură. În plus, soluțiile noastre IoT sprijină clienții din domeniul comerțului cu amănuntul pentru a îmbunătăți optimizarea energetică a spațiilor lor și permit o imagine de ansamblu 24/7 asupra funcționării corecte în toate magazinele", a declarat Vladimír Orovnicky, director general Daikin Slovacia.

Cele mai populare articole

_______________________________________________

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe