Skip to main content

Confort de ultimă generație Daikin într-o clădire cu tradiție: Hotel Cișmigiu

Alegerea unui hotel în care să petrecem câteva zile poate fi destul de dificilă, având în vedere că trebuie să ținem cont de mai multe aspecte: confort, design, poziționare și costuri. 

Dincolo de acestea, tradiția unui asemenea loc poate fi un factor important de decizie pentru mulți dintre noi. Hotelul Cișmigiu din București este unul dintre aceste spații cu farmec aparte și tradiție de peste 100 de ani, fiind construit în 1912, dar abandonat în anii ’80, degradându-se treptat.

Hotel Cișmigiu a primit o nouă șansă în urma unui amplu proces de restaurare, finalizat în 2005, care a avut ca scop recuperarea unei clădiri istorice valoroase și redobândirea funcționalității prin utilizarea unor tehnologii și materiale de ultimă generație. Întrucât adaptarea la contemporaneitate a clădirilor istorice necesită de fiecare dată tehnologii speciale, care definesc modernitatea și păstrează detaliile arhitecturale valoroase, sistemele de climatizare sunt responsabile atât de confortul spațiului interior, cât și de menținerea unei imagini autentice a clădirii.

Soluţia aleasă pentru proiectul Hotel Cişmigiu a avut la bază un sistem DAIKIN VRV III răcit cu aer, care funcţionează în regim de pompă de căldură. Pentru climatizarea spaţiilor interioare au fost folosite unităţi de interior conectabile la tubulatură, iar pentru aportul de aer proaspăt s-au utilizat centrale de tratare a aerului, conectate la unităţi de condensare răcite cu aer. În total au fost furnizate 18 unităţi exterioare VRV răcite cu aer şi 144 unităţi interioare.

În fiecare spaţiu climatizat au fost instalate telecomenzi cu fir, care permit un control precis al temperaturii interioare, asigurând astfel, pe baza tehnologiei VRV, un confort deosebit pentru utilizatori printr-un consum redus de energie electrică.

 

 

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe