Skip to main content

Bilanțul corona la Daikin: „Întreaga fabrică a fost modificată în două zile”

Criza coronavirus ne afectează viața de zi cu zi și afacerile. Citește mai multe despre măsurile pe care le luăm pentru a ține fabrica noastră din Ostend în funcțiune și angajații Daikin în siguranță într-un interviu cu vicepreședintele Wim De Schacht de la începutul acestei luni.

Mai aproape de 1,5 metri? Nu la Daikin în Ostend. „Întreaga fabrică a fost modificată în două zile. De asemenea, continuăm să aducem modificări pe baza experienței acumulate și a informațiilor de la alte companii,” spune vicepreședintele Wim De Sachcht.

Ce impact are criza corona asupra afacerii dvs.?

„Imediat ce guvernul a anunțat măsurile de distanțare socială, fabrica din Ostend a fost închisă timp de două zile pentru a putea modifica totul,” potrivit Wim De Schacht.

„Printre altele, culoarele au fost amenajate în așa fel încât să se circule într-un singur sens peste tot, deci nu trebuie să te intersectezi cu alte persoane. Oricine dorește să folosească vestiarele trebuie să ia un bilet și există un număr de bilete egal cu numărul de persoane care se pot afla în siguranță în cameră.

De asemenea, alte ture încep să lucreze dimineața și după-amiaza. Când intră, toată lumea primește un set de mănuși. După fiecare tură, toate materialele sunt decontaminate, de la șurubelnițe la panouri de control.

Toți angajații bolnavi sunt monitorizați. Orice angajați cu simptome suspectate care ar putea indica coronavirus trebuie să rămână acasă. Acest lucru se aplică chiar dacă, în principiu, medicul spune că se pot întoarce la muncă. Lăsăm pe oricine cu rezultat pozitiv să stea acasă mai mult de 14 zile. De asemenea, urmărim numărul persoanelor bolnave din fiecare departament.”

Este ușor să respectați regulile de distanțare socială?

„Este nevoie de disciplină. Am elaborat un manual de sănătate, astfel încât toată lumea să știe ce trebuie să facă. De asemenea, am desemnat personal pentru a verifica dacă noile reguli sunt respectate, deoarece adaptarea rapidă a comportamentului la o nouă realitate nu este întotdeauna ușoară. Dar încercăm să facem un nou pas în fiecare zi pentru a ne descurca și mai bine”.

Care este cea mai mare preocupare a dvs. în acest moment?

„Avem 12 fabrici în Europa. Cele mai multe dintre ele lucrează la o capacitate de 70 până la 80%. Ca urmare a măsurilor luate aici, deocamdată suntem doar la 30% în Ostend. În prezent, putem satisface cererea pentru produsele noastre, deoarece a scăzut cu aproximativ 20% și încă mai aveam stoc.

Dar am vrea să începem să extindem capacitatea până la 60% în etape în următoarele trei săptămâni. Sperăm doar că nu vor exista minime și maxime, de ex., guvernul nu va relaxa măsurile și apoi brusc le va restrânge din nou.

Introducerea unui astfel de blocaj ar fi dezastruoasă. Așadar, trebuie să ne uităm la inovațiile care vor menține economia în alertă. De exemplu, am putea separa compania în zone și le putem activa astfel încât să putem continua să lucrăm în timpul unei noi creșteri.”

Ce poate face guvernul mai bine?

„Ar fi bine dacă ar exista un fel de standard ISO pentru măsurile de distanțare socială, astfel încât să fie clar dacă un loc de muncă este sigur și face tot ceea ce se așteaptă.

Chiar dacă se găsește un vaccin, credem că noile comportamente de igienă și distanțare vor rămâne. Prin urmare, presupunem că multe dintre ajustări vor deveni structurale. Lucrul bun în acest sens este că vom fi pregătiți pentru orice epidemie în viitor.

În plus, trebuie făcute mai multe teste pe oricine a avut coronavirus și este imun. Susținem măsurile guvernului, dar trebuie să ne asigurăm că limităm daunele colaterale. Mai ales după ce am fost afectați de asta luni de zile.”

Cum vedeți viitorul?

„Presupunem că vom simți efectele negative până în decembrie anul acesta din cauza cererii reduse. Așadar, nu ne așteptăm la o recuperare reală până în 2021.”

Acest articol este o traducere de pe: voka.be

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe