Skip to main content

Alege ca Daikin să găsească un instalator de pompe de căldură din zona ta

Instalatorii noștri certificați de pompe de căldură sunt gata să te ajute

Așadar, ai decis că o pompă de căldură este cel mei eficient mod de încălzire a locuinței în viitor. Acum ești în căutarea unui instalator de pompe de căldură în zona ta, pentru a discuta despre proiectul tău și pentru a obține o ofertă de preț. Daikin este aici pentru a te ajuta. Completează formularul nostru și un instalator certificat te va contacta.

PASUL 1: COMPLETEAZĂ FORMULARUL

Îți mulțumim că ai completat formularul de mai jos. Acesta ne ajută să te punem în legătură cu un instalator certificat pentru noua ta pompă de căldură.
Include cele mai importante detalii despre proiectul tău:

 • Povestește-ne puțin despre centrala termică sau sistemul de încălzire pe care îl folosești în prezent.
 • Explică-ne care este planul tău. Înlocuiești pur și simplu centrala termică? Intenționezi să renovezi locuinţa? Sau să construiești o casă nouă?
 • Poate ai văzut un produs Daikin care ți se pare potrivit. Nu ezita să ne comunici produsul care te interesează.

În baza acestor informații, îți putem pune la dispoziție instalatorul de pompe de căldură perfect pentru proiectul tău.

PASUL 2: ÎȚI GĂSIM INSTALATORUL DE POMPE DE CĂLDURĂ CERTIFICAT DAIKIN DIN ZONA TA

Minunat! Prin completarea acestui formular, ai făcut primul pas spre încălzirea și răcirea casei tale cu o pompă de căldură. Iată ce se întâmplă în continuare.

Mai întâi, îți găsim un instalator de pompe de căldură Daikin certificat în zona ta. Toți instalatorii noștri au experiență cu instalarea produselor Daikin.

Selectăm un instalator în baza acestor criterii:

 • Aceștia sunt instalatori certificați, cu experiență în ceea ce priveşte produsul la care te gândești
 • Sunt disponibili pentru proiecte noi
 • Se află în apropierea locuinței tale
 • Au cel mai bun scor conform sistemului nostru de clasificare 

Acordă-ne câteva zile pentru a găsi instalatorul de pompe de căldură potrivit pentru nevoile tale.

La diferență de o zi sau de două zile lucrătoare după ce ai completat formularul, îți vom trimite prin e-mail numele celui mai bun instalator pentru proiectul tău. 

PASUL 3: INSTALATORUL TE CONTACTEAZĂ

La câteva zile după ce ai primit numele instalatorului, acesta te va contacta pentru a aranja o vizită la fața locului (desigur, dacă dorești, poți contacta instalatorul singur, odată ce primești datele de contact ale acestuia).

PASUL 4: VIZITA LA FAȚA LOCULUI

O vizită la fața locului îi permite instalatorului de pompe de căldură să înțeleagă nevoile și posibilitățile locuinței tale. Cu aceste informații, îți putem propune cel mai bun produs pentru nevoile tale.

Instalatorul va verifica:

 • Eficiența energetică a locuinței tale. Care sunt materialele pe care le-ai folosit în locuință? Cât de eficientă este izolația? Ce tip de geamuri ai?
 • Sistemul de încălzire existent și necesitățile acestuia. Cât de mare este locuința ta? Care sunt camerele care au nevoie de răcire, încălzire, ventilație sau purificatoare de aer? Câte elemente de încălzire (cum ar fi radiatoarele) ai în casă? Cât de puternice sunt acestea?
 • Stilul tău de viață. Câte persoane locuiesc împreună cu tine sub același acoperiș? Cât de mult stai în casă? Care este temperatura pe care o dorești în locuința ta? Care este volumul de apă fierbinte pe care îl folosești?
 • Informații practice pentru instalarea pompei de căldură. Instalatorul certificat va verifica locația pentru instalarea unităților exterioare și interioare și a conductelor.

 

Dacă ai întrebări pentru instalator, îți recomandăm să i le adresezi atunci când este prezent la fața locului. Unele dintre întrebările pe care ai dori să le adresezi sunt:

 • Pompa de căldură este potrivită în cazul meu? Instalatorul te poate ajuta, discutând despre nevoile și așteptările tale, despre configurația existentă și despre implicațiile financiare, pentru a decide dacă o pompă de căldură este soluția potrivită pentru tine.
 • Care este tipul de pompă de căldură cel mai potrivit pentru locuința mea? Instalatorul îți poate explica diferitele tipuri de pompe de căldură și costurile și procedurile și costurile de instalare ale acestora, pentru a te ajuta să afli care este cel mai bun pentru tine. De obicei, acestea pot include o pompă de căldură aer-apă cu temperaturi ridicate sau scăzute, o pompă de căldură geotermală sau un sistem hibrid.
 • Sunt necesare lucrări suplimentare de construcție pentru ca o pompă de căldură să funcționeze eficient? În timpul vizitei la fața locului, instalatorul îți poate sugera câțiva pași pe care îi poți întreprinde pentru a maximiza eficiența pompei de căldură, mai ales dacă locuiești într-o clădire mai veche. Acestea ar putea include izolația mansardei sau a pereților, impermeabilizare sau geamuri duble.
 • Care este capacitatea recomandată a pompei de căldură? Pentru a recomanda pompa de căldură de capacitate potrivită pentru nevoile tale, instalatorul va lua în considerare dimensiunea proprietății, împreună cu alți câțiva factori, inclusiv vechimea și eficiența energetică a acesteia. Acest lucru te va asigura că pompa de căldură oferă exact ceea ce are nevoie casa ta, nici mai mult, nici mai puțin.

PASUL 5: OFERTA DE PREȚ

La scurt timp după vizita la fața locului, instalatorul de pompe de căldură îți va trimite o ofertă de preț pentru soluția dorită.

Oferta va include:

 • Prețul produselor: prețul pentru unitatea exterioară, pentru cea interioară și pentru controler
 • Prețul pentru alte materiale necesare pentru lucrare: tubulatura și orice alte componente necesare pentru instalarea pompei de căldură
 • Prețul pentru instalare: lucrări necesare pentru instalarea pompei de căldură

În plus, instalatorul îți poate oferi un contract de mentenanţă.
Bine de știut: s-ar putea să primești subvenții sau avantaje fiscale!

În majoritatea țărilor, pompele de căldură sunt eligibile pentru subvenții sau avantaje fiscale. Verifică subvenţiile locale aplicabile atunci când primești oferta de preț. Ar fi păcat să le pierzi!

PASUL 6: INSTALAREA POMPEI DE CĂLDURĂ

După ce ai acceptat oferta, poți începe să numeri zilele până când pompa de căldură va fi instalată.

Sugestie: Comandă pompa de căldură cu mult timp înainte. Într-o perioadă ca aceasta în care cererile sunt foarte numeroase, timpul de livrare poate fi mai îndelungat decât este în mod uzual. În special în timpul iernii, instalatorii noștri certificați pot fi foarte ocupați. Instalarea pompei de căldură în sine este rapidă: de obicei instalarea și pornirea pompei de căldură durează o zi sau două.

Aceștia sunt pașii pe care instalatorul tău certificat îi va efectua în mod normal pentru a instala unitatea exterioară a sistemului tău de pompe de căldură:

 • Alege cel mai bun loc: instalatorul va lua în considerare rezistența suprafeței și spațiul existent în jurul unității.
 • Amplasează unitatea: aceasta trebuie să fie fixată în siguranță pe o suprafață complet plană, ideal pe blocuri, cu spațiu în partea de sus pentru întreținere
 • Instalează scurgerea: un bușon de golire îi permite instalatorului să golească unitatea exterioară
 • Lărgește capetele țevilor: capătul țevii este tăiat, debavurat și lărgit
 • Fixează țevile prin care circulă agregatul de răcire: piulițele olandeze sunt utilizate pentru a atașa secțiunile lărgite ale țevilor
 • Verifică dacă există scurgeri de gaz: odată ce țevile sunt conectate, instalatorul evacuează unitatea și verifică dacă există scurgeri de gaz
 • Umple cu lichid de răcire: în cazul pompelor de căldură Daikin se folosește de obicei agent frigorific R-32, care este introdus în conducta de gaz în stare lichidă
 • Conectează țevile de răcire: instalatorul utilizează un dispozitiv special de îndoire a țevii și este atent asigurându-se că în conductă nu pătrunde umiditate sau praf
 • Cablajul electric: unitatea este conectată la curent și se montează un detector de scurgeri la pământ și un întrerupător de circuit
 • Încercarea și testarea de probă: instalatorul măsoară tensiunea de alimentare și testează sistemul atât în modul de răcire, cât și în cel de încălzire

Felicitări cu ocazia faptului că ai devenit proprietarul unei pompe de căldură. Nu mai ai nevoie de combustibili fosili pentru a-ți încălzi locuința. Acum faci parte din comunitatea care folosește sistemele de încălzire ale viitorului.

PASUL 7: POMPA DE CĂLDURĂ ESTE GATA DE UTILIZARE

Felicitări, acum ai devenit proprietarul unei pompe de căldură! Nu mai ai nevoie de combustibili fosili pentru a-ți încălzi locuința. Acum faci parte din comunitatea care folosește sistemele de încălzire ale viitorului.

Completează formularul acum și permite-ne să te punem în legătură cu instalatorul potrivit pentru pompa de căldură pe care o deții

Suntem aici întotdeauna

Daikin lucrează cu instalatori de încredere din zona în care locuiești. Oricum, îți stăm la dispoziție întotdeauna pentru a-ți răspunde la întrebări.
Nu ezita să ne contactezi dacă constați că ai nevoie de mai multe informații sau de ajutor.

Articole conexe

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Vrei să iei legătura cu noi?

Citeşte blog-ul nostru

Inspiră-te din referințe