Skip to main content

Pompă de căldură aer-apă de temperatură medie

Soluția ta prietenoasă cu mediul pentru încălzire, răcire și apă caldă

Femeie cu cafea, încălzindu-se
Femeie cu cafea, încălzindu-se

Încălzire

Pompele de căldură extrag căldura din aerul exterior, ceea ce face din încălzirea locuinței un proces eficient din punct de vedere energetic.

Răcire
Răcire

Răcire

Funcționând cu surse de energie regenerabilă, pompele de căldură îţi răcesc locuința fără a consuma cantități mari de energie.

Femeie care pulverizează apă caldă
Femeie care pulverizează apă caldă

Apă caldă

Combinația dintre o pompă de căldură și un rezervor de apă caldă menajeră produce suficientă apă caldă la eficientă ridicată, pentru tine și familia ta.

Panouri solare
Panouri solare

Suport solar

Suportul solar opțional este o sursă gratuită de energie, care poate să producă până la 70% din necesarul de apă caldă menajeră.

Cum funcționează o pompă de căldură

O pompă de căldură controlează temperatura prin transferul de căldură. Pompa de căldură are trei componente esențiale: unitatea exterioară (evaporatorul), unitățile interioare (condensatorul) și agentul frigorific. Agentul frigorific transferă căldura prin circuitul său între unitatea exterioară și unitățile interioare.

Principiul de funcționare a unei pompe de căldură
  • Evaporatorul extrage energia din sursa de energie regenerabilă (aer, apă, geotermală sau soare), forțând lichidul să se transforme într-un gaz.
  • Compresorul comprimă gazul, crescându-i temperatura.
  • Condensatorul transferă căldura din gaz în sistemul de încălzire, iar gazul revine la starea lichidă.
  • Vanele de expansiune scad presiunea agentului frigorific, ceea ce declanșează vaporizarea acestuia pentru a iniția un ciclu nou.

Pentru răcirea locuinței, pur și simplu inversăm acest proces.

Ideală pentru a înlocui centralele termice pe gaz

Pompele de căldură aer-apă de temperatură medie sunt ideală pentru a înlocui centralele termice pe gaz în locuințele recente, construite între 1990 și 2000.

Acestea sunt compatibile cu încălzirea prin pardoseală precum și cu radiatoarele de temperatură scăzută. Dezvoltate și fabricate în Europa pentru Europa, pompele de căldură Daikin sunt adaptate la toate climatele europene, pe tot parcursul anului.

Funcționează cu energie din surse regenerabile

Prin extragerea energiei regenerabile din aer, Daikin Altherma de temperatură scăzută încălzește, răcește și furnizează apă caldă pentru locuința ta într-un mod sustenabil.

  • Alimentată cu 75% energie regenerabilă extrasă din aer și cu 25% energie electrică.
  • Se clasifică în clasa energetică A+++ pentru încălzirea spațiului
  • Combină pompa de căldură cu panouri solare pentru a crește economiile de energie la producerea de apă caldă
bg-image

Mereu în control

Descarcă aplicația Daikin Residential Controller, conectează unitatea ta la Wi-Fi și controlează climatizarea de oriunde. Este simplu și rapid.

Compatibil cu o mulțime de emițătoare

Sistemele de pompe de căldură aer-apă de temperatură scăzută Daikin Altherma sunt compatibile cu o mulțime de surse calde și reci. În acest mod, poți selecta combinația ideală pentru interiorul tău.

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?

Află mai multe detalii

Ai nevoie de suport?

Vrei să iei legătura cu noi?