No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook

Poate aerul condiţionat să vă îmbolnăvească?

Numai un sistem prost întreţinut poate să vă îmbolnăvească. Un sistem bine întreţinut nu face decât să ajute la crearea unui mediu mai sănătos.

Umiditatea
Pentru că poate controla nivelul de umiditate, dezvoltarea insectelor şi a mucegaiului este redusă. Aerul condiţionat menţine un nivel de umiditate între 40 - 60%, pozitiv pentru persoanele cu alergii.

Ventilaţia
Aerul condiţionat poate avea ventilaţie integrată. Ventilaţia mecanică câştigă în importanţă, datorită modului în care sunt construite casele în zilele noastre. Aerul proaspăt previne apariţia sindromului de casă bolnavă.

Filtrarea
Toate unităţile sunt echipate cu un filtru. În funcţie de sistem şi de nevoile clientului, tipul de filtru poate varia. Eficienţa acestuia poate varia de la reţinerea prafului şi a altor particule la reţinerea polenului, bacteriilor, viruşilor sau chiar a microbilor şi fumului de ţigare.
Este esenţial ca filtrele să fie înlocuite la intervale regulate. 

Curent de aer
Dacă echipamentul este corect ales, nu va exista un curent supărător de aer. Aceasta este treaba specialiştilor şi calculul trebuie făcut de un instalator. Un sistem cu o capacitate prea mică nu va putea atinge temperatura dorită. Un sistem cu o capacitate prea mare va conduce la curenţi de aer şi temperaturi fluctuante.