No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook

40 de ani de succes în Europa

Ostend, Octombrie 2013_În urmă cu exact 40 de ani Daikin Industries Ltd. și-a deschis sediul principal din Europa la Ostend. De la 1 octombrie 1973 Daikin - firma japoneză specializată pe sisteme de climatizare deservește piețele Europa, Africa și Orientul Mijlociu din Ostend Belgia. Daikin Europe NV a crescut și a devenit un important centru de cercetare, dezvoltare și producție. Acest lucru a condus la dezvoltarea unor produse inovatoare cu care societatea răspunde noilor cerințe ale pieței.

În ultimii patruzeci de ani Daikin Europe N.V. s-a dezvoltat și a devenit un lider pe piața europeană de climatizare. În tot acest timp compania s-a implicat puternic în viața economică a regiunii Ostend, astfel Daikin Europe N.V. ajungând să aibă acum 1600 de angajați în Belgia.

Divizia de producție

Facilitatea de producție din Ostend a crescut și a devenit una dintre cele mai avansate, producția concentrându-se în principal pe sisteme avansate de încălzire și răcire destinate aplicațiilor rezidențiale, comerciale și industriale. Pe lângă fabrica din Ostend Daikin Europe N.V. mai are și alte facilități de producție: în Cehia la Plzen și Bruno, în Italia la Cecchina și Milano, în Germania la Güglingen, Cramlington Anglia și Hendek Turcia. Per total Gupul Daikin Europe însumează în jur de 5,400 de angajați. Anul trecut Daikin a înregistrat la nivel european o cifră de afaceri de 1,85 miliarde de euro, ceea ce înseamnă ca Daikin Europe N.V. contribuie cu 20,1% în totalul cifrei de afaceri a Daikin Group.

Ostend  - focus pe inovație

Daikin nu a subestimat complexitatea și eterogenitatea pieței europene. Acesta este și motivul pentru care compania și-a stabilit sucursala în Ostend încă din 1973. Experiența acumulată de către Daikin Europe N.V. de-a lungul acestor ani a format ulterior o bază excelentă pentru înființarea Centrului de Dezvoltare EMEA (EDC). EDC joacă un rol esențial în dezvoltarea alternativelor la soluțiile tradiționale de încălzire, alternative inovatoare și eficiente energetic. EDC dispune de camere de testare în care cercetătorii pot simula toate condițiile climatologice posibile din zona europeană. Compania este de asemenea un important angajator, respectat în regiune, care a primit certificatul de “Top Employer 2013”.

Soluții complete

Compania mamă Daikin Industries Ltd. a debutat în Japonia în 1924 ca un producător de sisteme de aer condiționat. Compania, în momentul de față, conduce la nivel mondial industria de HVAC (soluții de încălzire și răcire, ventilație și aer condiționat). Vorbim de încălzirea ce utilizează tehnologia pompei de căldură eficientă energetic și sisteme de climatizare pentru piața rezidențiala, precum și sisteme de răcire și congelare, chillere și soluții de tratare a aerului profesionale pentru uz industrial. În Ostend, compania a adoptat tehnologia japoneză pentru a răspunde cerințele piețelor locale, iar expertiza companiei este o asigurare că Daikin Europe NV poate oferi soluțiile complete cele mai potrivite pentru fiecare dintre aceste piețe.

O inimă verde

Ca parte a cererii tot mai mari de alternative eficiente energetic la soluțiile tradiționale, EDC joacă un rol tot mai important. Prin eforturile depuse de EDC, Daikin Europe NV speră să contribuie la atingerea obiectivelor 20-20-20 ale Uniunii Europene: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20% față de 1990, creșterea eficienței energetice cu 20% și utilizarea a 20% de energie regenerabilă.

Daikin Europe NV, bine înțeles, depune propriile sale eforturi pentru protejarea mediului înconjurător (deține titulatura de‚Green Heart Factory’): se asigură de administrarea eficientă a transportului și ambalajelor, evitând risipa de energie, apă sau căldură.

Aplicații inovatoare

Continua dezvoltare tehnologică din ultimii 40 de ani au contribuit la plasarea Daikin pe prima poziție la nivel mondial. Dedicându-se calității produselor și serviciilor oferite, concentrându-se asupra  eficienței compania se află în fața unui viitor strălucit.


40 years